Председателят на парламента Росен Желязков връчи почетен плакет на Народното събрание на

...
Председателят на парламента Росен Желязков връчи почетен плакет на Народното събрание на
Коментари Харесай

По предложение на Иван Петков наградиха Пловдивското филателно дружество

Председателят на Народното събрание Росен Желязков връчи почетен плакет на Народното събрание на ръководителя на Пловдивското филателно сдружение Стефан Стефанов във връзка 130-ата годишнина от основаването на проведеното филателно придвижване в България. Отличието бе връчено по самодейност на пловдивския депутат от " Българска социалистическа партия за България " Иван Петков.
Председателят на Народното събрание и пловдивският народен представител разговаряха с представители на Пловдивското филателно сдружение, което е учредено през 1893 година
Росен Желязков поздрави филателистите за това, че почтено показват България на влиятелни интернационалните филателни конгреси. " Прекрасно е, че предавате Вашето отношение и интерес към филателията на младите си съграждани, че им разказвате историята за отпечатването на първите български пощенски марки и развиването на първото в България филателно сдружение ", означи той.
Председателят на Пловдивското филателно сдружение Стефан Стефанов благодари за отношението и признанието за дългогодишната работа на пловдивските филателисти. Той означи, че напъните на управлението на организацията са ориентирани към запазване и предаване на идващите генерации на документите и архивите от неговата активност, с цел да бъдат те опазени и разпространявани измежду младите българи.
В Пловдив през 1893 година се основава първото в България филателно-разменно сдружение, а първите български пощенски марки – „ Сантими “ са отпечатани на 3 септември 1878 година в Петербург в Държавната печатница за скъпи бумаги.>
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР